Du er her

2021-05-07

Deler ut 17-maikasser til flyktninger og vanskeligstilte familier

NHO service og handel har laget en artikkel om vår aksjon denne uken:

Team Olivia delte denne uken ut gratis 17-maikasser med mat og annet som skal gjøre nasjonaldagen trivelig for flyktninger fra Syria og vanskeligstilte familier

Team Olivia har et verdiprosjekt med et årshjul fylt av ulike aktiviteter. Et av prosjektene heter ”Team Olivia strekker ut en hånd”.
- I disse tøffe koronatider tenkte vi at det ville være topp og kunne bringe et lite lysstreif inn til noen barn på 17.mai. Dette kan bli en ekstra tøff dag for mange når mye sosialt som skolearrangementer, barnetog og annet uteblir, sier Bente Lillestølen. Hun er team og verdikoordinator i Team Olivia.

Team Olivia har fra før et samarbeid med Kirkens Bymisjon om prosjektet ”Et varmere samfunn”, og det var derfor lett å få til en satsing til 17. mai. Det består i å dele ut 60 matkasser som 150 barn nå vil få glede av. Dette er barn i flyktningfamilier, barn uten foreldre og barn som har foreldre som soner i fengsel.

Kassene skal skape aktivitet

- Innholdet i matkassene er nøye gjennomtenkt. For det første må det være varer som har lang holdbarhet. Kassene skal inneholde mat som kan lages og innby til litt aktivitet. Videre at de får mat til frokost, middag og til kaffemat, forteller Bente Lillestølen.

Fra Ullern Frivillighetssentral i Oslo ble kassene distribuert denne uken.

- Vi vil gjøre litt spenning ut av dette. Disse kassene skal stå uten at man får lov til å åpne dem før 16.mai. Da kan man åpne og gjøre ting i stand, sammen, til 17. mai, sier Lillestølen.

- Det er 17.mai for barn vi snakker om, så frokost blir knekkebrød med nugatti. Her er ingredienser til spagettimiddag. Til dessert er det gele og vaniljesaus, og til kaffen er det muffinsmix med olje som trengst for å lage dette), muffinsformer, melis og nonstop til pynt.

All maten er halal, som alle kan alle spise. Det vil si til spagettien blir det kyllingboks og geleen er uten svin. Lillestølen har bakte og pyntet muffins, samt pyntet 17. mai bord, og tatt bilder av dette som inspirasjon til hva man kan få ut av ting i kassen.

- Videre putter vi oppi 17.mai sløyfer og flagg ut fra antall barn i familiene. 17.mai-servietter er et must. Det blir det fest av, sier hun

#205
Trond Hochlin har laget tegninger med 17. mai som tema

I eskene er det også tegninger som Trond Hochlin har laget.

- Trond er en talentfull tegner og som de fleste synes han at koronatiden er tøff. Jeg spurte om han kunne tenke seg å tegne en tegning til hver av disse familiene. Det ville han gjerne. Han vil gjerne bidra med å bringe litt lys i andres liv. Han tegner og tegner flotte 17. mai-relaterte tegninger. Jeg laminerer dem, slik at de skal bli godt bevart. Alle får en original tegning i kassen sin, forteller Lillestølen.

Kreativ Pause

- Vi holder også på med det vi kaller "Kreativ Pause" i Team Olivia. Det vil si at vi oppfordrer alle til å gjøre noe kreativt i denne tøffe tiden, for å få en pause fra triste tanker. Vi ber alle om å sende inn bilde av det de lager til oss, dette blir vist fortløpende på sosiale medier. Noe av dette vil ende opp i en utstilling. I alle kassene vil det ligge tegneblokk og fargeblyanter og invitasjon til å bli med på Kreativ Pause. Det er godt for alle og på denne måten kunne gi noe og dele med andre mennesker, slutter Lillestølen.

#205

Flere nyheter

Team Olivia strekker ut en hånd
2022-02-09

Team Olivia strekker ut en hånd

I november pakket Team Olivia Crew og Olivia Solhaugen 120 adventskasser. Kirkens Bymisjon og Blåkors (Barnas Stasjon) delte dem ut til barnefamilier som av ulike grunner er i en vanskelig situasjon. Vi fikk tilsendt rapporten som Kirkens Bymisjon utarbeidet fra alt deres arbeid i julen, samt en stor takk for kassene. Fra rapporten har vi sakset dette innlegget om vårt bidrag. Som Angela i Crewet så klokt pleier å si :"Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt". Vi vet at vi gjennom disse kassene brakte et lysstreif inn i mange barns liv. Det er meningsfylt det!